Grønn og Frisk

En Grønn & Frisk start på året

Her får du ernæringsfysiologen Mias beste tips for rask og sunn mat. Mia bruker Grønn & Frisk-produkter som er laget av naturlige råvarer og fulle av sånt som gjør kroppen godt.

Enkelt

Å ta vare på kroppen innebærer både trening og riktig kost for ernæringsfysiolog Mia Eckhoff. – Jeg er lidenskapelig opptatt av sunn og næringsrik mat, og tenker på hvordan jeg vil føle meg i etterkant av et måltid, forklarer hun. En kjapp matbit trenger ikke å være et usunt alternativ; tvert imot er det overraskende enkelt å ta de gode valgene, sier ernæringsfysiologen.

Næringsrikt

Ta for eksempel Super Grønnkål Mix. Visste du at folat, vitamin A og vitamin C sammen med et sunt kosthold og jevnlig aktivitet kan bidra til å minske tretthet og hjelpe kroppen til å få et normalt immunforsvar? Alle disse næringsstoffene får du i deg fra Super Grønnkål Mix.

Bærekraftig

Mia bruker sjelden ferdigprodukter når hun lager mat; det er viktig for henne å vite innholdet i det hun spiser. – Samtidig er jeg mye på farten i forbindelse med jobben min, og er helt avhengig av å ha enkle, men også rene ting som jeg kan bruke i matlagingen, sier Mia.

Mia ønsker også å ta bærekraftige valg, og er glad for alt som bidrar til å redusere matsvinn. Fordelen med produktene til Grønn & Frisk er at man bruker hele bondens avling, også den gulroten som ellers blir regnet som for stor eller krokete, understreker hun. Dermed blir det lett å ta miljøsmarte valg i matveien også i en aktiv tilværelse.

Lunsjlapper med finrevet gulrot og havregryn

Ingredienser

  • 1 pose Finrevet gulrot
  • 1 dl havregryn
  • 3 egg
  • 1/2 rød chili
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 klype finhakket kruspersille
  • 1 klype finhakket koriander
  • 1 ss kokosfett til steking
  • Litt salt og pepper.
  • 2 ss Crème fraîche-dressing
  • Ristede pekannøtter og finhakkede urter

Slik lager du lunsjlapper

Ha revet gulrot i en bolle. Visp sammen eggene med chili, gurkemeie, urter og litt salt og pepper. Hell eggeblandingen og havregryn over gulroten og visp godt sammen med en gaffel. Ha kokosfett i en stekepanne og sett den på nokså sterk varme. Stek lappene til du har fått en fin stekeskorpe og legg på tallerken. Topp med crème fraîche-dressing, ristede pekannøtter og litt ekstra urter.

Powersalat

Ingredienser

  • 1/2 pose Bukett Mix
  • 1/2 pose Grønnkål Mix
  • 2 dl couscous (ferdig kokt, følg instruks på pakken)
  • 4 ss Dijon vinaigrette
  • 2 ss fetaost
  • 2 ss tranebær
  • 1 neve ristede valnøtter

Slik lager du powersalat

Bland sammen Bukett Mix, Grønnkål Mix og couscous i en bolle. Vend inn Dijon vinaigretten. Topp med fetaost, tranebær og valnøtter. Ha litt ekstra vinaigrette på toppen og bland alt en ekstra gang.