Grønn og Frisk

Næringsrik mat i en aktiv hverdag

Går det an å kombinere en hektisk hverdag med ønsket om å spise godt og næringsrikt? Her får du to av ernæringsfysiologens sunne og enkle oppskrifter.

Enkelt

Mia har vokst opp i Eggedal med naturen som nærmeste nabo. Etter flere hektiske år som ernæringsfysiolog og matstylist i Oslo, merker hun at hun setter mer og mer pris på naturen igjen og drar ofte ut på joggeturer i den bynære skogen.

– Jeg blir rett og slett lykkelig av det, sier hun. Som ernæringsfysiolog er hun også lidenskapelig opptatt av hva hun spiser. Produkter Mia ofte bruker er miksene til Grønn & Frisk. – Det er ferdig oppkuttede grønnsaker, superenkle som baser og perfekt for meg som er mye på farten, sier hun videre.

Næringsrikt

For Mia er en aktiv hverdag helt nødvendig for at hun skal fungere og ikke minst er det bra for hodet i en hektisk hverdag. – For meg er løping nesten en form for terapi. Jeg løper uten press på tid eller antall kilometer, sier Mia.

Men med en aktiv livsstil følger også viktigheten av et næringsrikt kosthold. Mia bruker alltid grønnsaker som base for maten hun lager. For eksempel er den næringsrike Wok Mixen, full av brokkoli, hodekål og gulrot, en ypperlig næringskilde. Visste du at brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har og inneholder mer C-vitamin enn en appelsin?

Bærekraftig

I tillegg til å elske naturen er Mia også opptatt av å ta bærekraftige valg. Grønn & Frisk produktene er ikke bare næringsrike og enkle å bruke, men ved å bruke disse produktene er man også med på å redusere matsvinnet. I de forskjellige grønnsaksmiksene bruker man også de «rare» grønnsakene og utnytter hele bondens avling. Så om en gulrot er for «rar» til å selges i butikken, passer den perfekt til for eksempel Råkost Mix.

KREMET RÅKOSTSALAT

INGREDIENSER

  • 1/2 pose Råkost Mix
  • 1/2 ts cayennepepper

DRESSING

  • 2 ss Crème fraîche-dressing
  • 2 ss crème fraîche
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss appelsinsaft
  • Litt salt og pepper
  • 1 klype finhakket koriander
  • 1 klype finhakket kruspersille

TOPPING

  • Granateplekjerner
  • Ristede peanøtter
  • Finhakket kruspersille og koriander
  • Solsikke- & gresskarkjerner

Slik lager du kremet råkostsalat

Ha Råkost Mix i en bolle og ha over dressing og cayennepepper. Bland godt sammen. Topp salaten med granateplekjerner, urter, nøtter og frø.

ASIATISKINSPIRERT WOK

INGREDIENSER

  • 1/2 pose Wok Mix
  • 2 dl fullkornsris (kok etter anvisning på pakken)

WOKSAUS

  • 2 ss soya/tamarisaus
  • 2 ss Dijon vinaigrette
  • 1/2 chili
  • Saften fra 1/2 grapefrukt
  • Saften fra 1/2 lime

TOPPING

  • 1/2 mango i terninger
  • En god klype koriander
  • Soya/tamariristede cashewnøtter
  • Litt lime og grapefrukt før servering

Slik lager du asiatisk inspirert wok

Ha cashewnøtter på et bakepapirkledd stekebrett, dryss over litt soya/tamarisaus og rist i ovnen på ca 180 °C i 10–15 minutter. Kok ris. Visp sammen woksausen: soyasaus, Dijon vinaigrette, chili, grapefruktsaft og limesaft. Ha litt smør/kokosfett i en wokpanne og fres Wok Mixen i ca. 2 minutter. Hell over woksausen og rør godt mens du steker videre i ca. 5 minutter. Legg risen på en tallerken og hell woken over rett fra pannen. Topp med mango, koriander og soya/tamariristede cashewnøtter. Skvis over litt lime- og grapefruktsaft før servering.